Menu Zavřeno

Proč by se neměly vyhazovat pecky avokáda

Proč by se neměly vyhazovat pecky avokáda

Avokádo obsahuje aminokyseliny, minerální látky, vitamíny a omega 3 mastné kyseliny. Jíte rádi avokádo? Pak vyhodíte pravděpodobně pecky do odpadkového koše. To byste měli možná přehodnotit. Pecka v sobě totiž skrývá celých 65 procent všech aminokyselin a vlákniny.

Léčebné účinky avokáda

Díky protizánětlivým účinkům může konzumace pecek avokáda zabránit vzniku artritidy. Současně má pecka pozitivní účinek na gastrointestinální trakt a trávení, pomáhá při zvracení a průjmu. Podobně jako jiné ovoce, jádra avokáda zároveň obsahují proti rakovinový lék flavonol.

pecka z avokáda

* Foto : skyseeker / Flickr

Pecky avokáda pomáhají proti stárnutí pokožky a při hubnutí

Přemýšleli jste někdy, proč tolik kosmetických výrobků obsahují výtažky z avokáda? Živiny z jádra pomáhají s regenerací pokožky a oddalují její stárnutí.
Obsah nasycených mastných kyselin dodává tělu dlouho energii, ale zároveň účinkuje při spalování tuků. Pecky avokáda jsou prostě všestranné.

Zpracování pecky

Aby bylo možno pecky zpracovat, budete potřebovat struhadlo na zeleninu, mlýnek nebo prostě kvalitní mixér. Prášek z pecek nechte nejlépe několik hodin vyschnout, poté jej můžete použít do smoothies, salátu nebo do jiného pokrmu. Vyzkoušejte to, až budete příště jíst avokádo.

* Foto : Gaye Launder / Flickr