Menu Zavřeno

Mléko ve dveřích lednice se rychleji zkazí


Mléko ve dveřích lednice se rychleji zkazí

Nechali byste cizího člověka nahlédnout do vaší lednice? Patříte spíše do frakce ovládající chaos nebo spíše řádu fanatiků, kteří ctí řád, kde má v lednici každá lahev a každý jogurt své pevné místo? Jak také chcete dodržovat některá pravidla v případě, aby tam potraviny vydrželi co nejdéle čerstvé. Například vaše mléko, máte zcela určitě uschováno v lednici na úplně špatném místě. Mléko totiž nepatří do dveří chladničky, i když tam zcela určitě perfektně sedne.

mléko ve dveřích lednice

* Foto: zhekos / 123RF

Organizace potravin v lednici

Potraviny ve vaší lednici by měli být správně organizovány tak, aby byly uchovávány vždy při optimální teplotě. Mléko, stejně tak jako ostatní mléčné výrobky jako jsou jogurty, sýry a máslo by mělo být skladováno ve fochu uprostřed lednice. Pokud se budete řídit tímto pravidlem, vaše jídlo zůstane čerstvé mnohem delší dobu. Dveře lednice jsou nejteplejší sektor, což je důvod, proč by zde měli být skladovány pouze trvanlivé potraviny, jako jsou džemy, džusy a kořenící omáčky.
 
Horní police je rovněž spíše teplé místo, ideální pro vše, co není potřeba vařit, jako například zbytky oběda z předešlého dne, lahůdky nebo nakládaná zelenina.

Dolní police je nejlepším místem pro čerstvé maso a ryby. Tato oblast je nejchladnějším místem v lednici, proto zde zůstanou vaše čerstvé potraviny nejdéle čerstvé.

Zbývá ještě poslední šuplík pod spodní policí. To je ideální místo pro ovoce, zeleninu a salát.

Doporučená a ideální teplota v lednici by měla být 1 až 4 stupně Celsia. Kromě toho byste do lednice neměli nikdy umístit horké potraviny. Tím se uvnitř lednice zvyšuje teplota a ostatní potraviny se rychleji kazí. Zkažené potraviny mohou v nejhorším případě způsobit zdravotní obtíže.